DatorSektionen
DatorSektionen
Sidnav: << < 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 > >>

Påminnelser - vårstämma och ny do

2007-03-26 16:34 | Skrivet av: Karl Bengtsson (ordf at ds.hj.se)
Imorgon är det vårstämma för DatorSektionen! Alla handlingar finner ni på http://www.ds.karen.hj.se/varstamma07/. Det hela äger rum i konferensrummet där vi brukar mötas, bredvid serverrummet i korridoren längs Gjuterigatan. Om ni inte hittar eller aldrig har varit på DS förut, ring 0735 095910 så ska vi försöka guida er rätt. Klockan 17:30 öppnas stämman.

Sen vill jag också passa på att ta detta tillfälle att påminna er om att börja använda epost- och webbadresserna med (www.)ds.karen.hj.se, inte bara ds.hj.se. Som ni kanske känner till så har högskolan fått för sig att man med den gamla adressen kan blanda ihop DS med en fackhögskola, och för att förhindra detta hemska missöde har vi fått flytta in under kårens domän. De gamla adresserna för webb och mail lär fortsätta fungera ett tag till, men de håller på att fasas ut, och nån gång under sommaren lär väl åtminstone a-records plocks bort. Mailen kanske fungerar lite längre.

Kallelse till vårstämma

2007-03-01 19:28 | Skrivet av: Karl Bengtsson (ordf at ds.hj.se)
Alla medlemmar i DatorSektionen hälsas välkomna till vårstämman 2007, som kommer att hållas den 27e mars, klockan 17:30. Lokal är ännu inte bestämt, men kommer att utannonseras på DatorSektionens hemsida (http://www.ds.karen.hj.se) inom kort.

Stämmohandlingar (motioner, propositioner, årsredovisning, osv) kommer att läggas upp på http://www.ds.karen.hj.se/varstamma07/ senast en vecka före stämman. Eventuella motioner skall vara styrelsen tillhanda senast två veckor före stämman, dvs. senast den 13/3.

På stämman kommer verksamhets- och förvaltningsberättelserna för 2006 års verksamhet att föredragas, liksom revisionsberättelsen. Frågan om ansvarsfrihet för föregående års styrelse kommer att ställas, samt val av revisor och valberedning att hållas.

Dessutom har det till detta års vårstämma uppstått behov av fyllnadsval till styrelsen, då vår vice ordförande Andreas Falck kommer att lämna Jönköping för arbete på annan ort, och därmed har för avsikt att utträda ur styrelsen.

Å styrelsens vägnar,

Karl Bengtsson
Ordförande

Uppgraderingar och säkerhetsuppdateringar p&a

2007-02-06 10:10 | Skrivet av: Karl Bengtsson (ordf at ds.hj.se)
Som ni kanske har läst om eller märkt själva, så har DatorSektionens rootgrupp nu i helgen genomfört omfattande uppdateringar och uppgraderingar av DS servrar. Användarservern Heizenberg har fått sig en helrenovering med ny hårdvara och den och de övriga maskinerna har fått nytt OS (Ubuntu 6.06). Det mesta har gått klockrent, men det finns säkert en och annan detalj som har missats och som ni som medlemmar kan informera root om. Så om det är nått som är konstigt, annorlunda eller fel och som ni behöver hjälp med att klura ut, tveka inte att maila användaren rootgruppen.

Om ni har probs med att PHP-kod inte fungerar exakt som förut, var vänliga tänk på att vi har aktiverat safe_mode och de övriga säkerhetsfunktionerna i php.conf, samt uppgraderat till PHP version 5, vilket kan ha inverkan på funktionaliteten. Så kolla i så fall om det är något enklare ni kan göra med er kod för att fixa problemet innan ni mailar root.

Rawlab 2007

2007-01-24 10:54 | Skrivet av: Karl Bengtsson (ordf at ds.hj.se)
Helgen 2-4 februari kommer DatorSektionen att hålla sitt årliga LAN-party, Rawlab. Rawlab äger rum på campus, på JTH:s lokaler, och är öppet för alla studenter vid Högskolan i Jönköping. Tidigare års tillställningar har varit toppenevenemang, och vi är glada att få bjuda in studenterna till årets upplaga.

Läs mer och anmäl dig ->

Första DS-möte 2007

2007-01-11 11:11 | Skrivet av: Karl Bengtsson (ordf at ds.hj.se)
Årets första DS-möte hålls på tisdag 16/1 kl 17.30 i vårt mötesrum bredvid serverrummet. Vi har några viktiga punkter att ta upp såhär i början av året, saker som vi måste ta itu med på studs. Bland annat rootskola och Rawlab 2007. Hoppas att få se många pigga medlemmar där!

/Ordf Karl